Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2018 12:38 - Слаби и щастливи - как да го постигнем
Автор: luckybansko Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 243 Коментари: 0 Гласове:
1



 Да отслабнем, но без да си докараме болести

 image

Много хора не са доволни от теглото си. При жените процентът е над 70 и повечето от тях опитват всевъзможни диети. Мъжете сравнително по-малко обръщат внимание на излишните килограми, при тях често стремежът за отслабване идва чак след появата на заболявания. Наднорменото тегло води до болести на кръвоносната система, на сърцето, стави, кости, черен дроб и ред други здравни проблеми. Неправилните опити за отслабване обаче също могат сериозно да увредят здравето. А дори и отслабнали, постигнали привлекателна фигура, няма как да сме щастливи, ако сме болни, защото болният не може да живее пълноценно. Излишно е да се обяснява подробно как влияят ходенето по лекари и болници, тревогите, стресът, ограничената активност, стеснените социални контакти. Освен това при неправилното отслабване после лесно килограмите се увеличават отново.

 

image

 

Как да свалим излишното тегло, за да сме слаби, здрави и щастливи?

Гладните диети - пълни или частични, влияят зле на всички тъкани, защото с него рязко се намаляват веществата, необходими за подхранването на клетките. Организмът забавя метаболизма, започва да се стреми да трупа резерви и намаляват не толкова мазнините, колкото мускулната маса. Преработките в черния дроб се променят, той може да затлъстее и така с различни заболявания да ни прати в болница. Може да падне кръвната захар, да се появят злъчни камъни, хормонални нарушения и т.н.

Правилното отслабване е съчетание на двигателна активност и хранителен режим, при който да отпаднат излишните калории така, че разходът на енергия да надвишава приема. Как точно да стане това се преценява индивидуално за всеки - според телесната му конструкция, възраст, евентуалните му здравни проблеми, енергийните му потребности и физическите възможности. Добре е всичко това да става под медицински контрол като например в клиниката ЛъкиФит в Банско, където отслабването е без глад, с разнообразно хранене. С правилните методи само за седмица човек може да отслабне до 6 на сто и до 8 на сто за две седмици. А за година килограмите могат да се намалят до 30 процента, като теглото, което желаем, да се поддържа постоянно без проблеми.

 

Сваляне на килограми и детокс

 

Като решаваме как да отслабнем здравословно, освен за килограмите, трябва да се замислим и за натрупаните в организма токсини - те до голяма степен са в основата на болестите.

 

image

 

Ние поемаме много токсини по различни начини, но основно идват от храната. Това е както заради използването на изкуствени препарати и торове при отглеждането на земеделската продукция, така и заради обработките на храните за изкуствено удължаване на тяхната трайност. Нецелесъобразният начин на хранене също влияе - когато поетата храна не се разгражда на време, някои остатъци започват на гният и да отделят отрови в стомаха и червата. Тук трябва да се прибавят и токсините от въздуха - достатъчно е да споменем дори само изгорелите газове от автомобилите; отрови през кожата от пряк допир с различни препарати и др. Разнесени от кръвта по тялото, токсините увреждат клетките, предизвикват възпаления и болести.

Подпомагането на организма да се освободи от токсините включва подготвителен и интензивен етап, последван от адаптивен след това с определяне на полезни и вредни храни. Детоксът става основно чрез специализиран хранителен режим с подбрана разнообразна храна, билкови чайове, аюрведични лекарства. Това се съчетава с масажи, лечебни упражнения, определени физически активности. Всичко това е строго индивидуално за дадения човек и не може да се прилага от друг. За пречистването от токсини има различни варианти - програмата ЛъкиФит Пълен детокс  например може да е за цялото тяло или за отделни органи - бъбреци, черен дроб, щитовидна жлеза, дебело черво, кръвоносна система, кожа и др. Резултатът е общо подобряване на здравето и повдигнат тонус, познания и навици за здравословното хранене.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: luckybansko
Категория: Туризъм
Прочетен: 8519
Постинги: 4
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930